Nordanstigs Hästrally var inställt sommaren 2021. Besked väntas inför 2022! Ha tålamod! :)

För två år sedan skulle hästrallyt i det natursköna Nordanstig i norra Hälsingland ha firat fantastiska 30 år! Men tyvärr har rallyt blivit inställt två år i rad, på grund av coronavirusets framfart.
Hur det blir i år (2022) är i skrivande stund inte klart, men vi väntar på info från Rallygruppen. Vill du vara uppdaterad, så gå med i hästrallygruppen på FB, som du hittar här: Nordanstigs hästrally.


Här kan du läsa mer om hur det går till på ett hästrally!

Så går ett hästrally till!


Hästrallyt hålls alltid helgen efter midsommar, och arrangeras av ridklubbarna Harmångers Ryttarsällskap och Bergsjö Rid & Körsällskap.
Till hästrallyt är alla välkomna, och bland ekipagen hittar du allt från travhästar i full tävlingskondition till familjeponnyer, dressyrekipage, islands- och westernhästar.
Det går både att rida och köra rallyt, och för många är hästrallyt årets stora händelse! Eller som vi som deltar brukar säga till varandra:
– Det är bättre än julafton!

Hur går det till?
Hästrallyt rids varje år i naturen kring det natursköna Nordanstig i norra Hälsingland. Sträckorna är inte klara än, men brukar ligga på cirka fem mil uppdelat på två dagar. Ofta är sträckan lite längre den första dagen, och lite kortare den andra. I år utgår rallyt från Harmånger.
Vägarna varierar och det är allt från slingrande skogsstigar och grusvägar, till traktorspår och asfaltvägar. Där ekipagen korsar större vägar, står det vakter och håller koll på trafiken. Vägarna är ordentligt utmärkta med pilar och alla deltagare får dessutom med en karta.

Stationerna
Under vägen är det stationer där olika moment ska utföras. Det kan vara att kasta pil från hästryggen, stå stilla 30 sekunder inom ett givet område, rida mellan koner, korsa en (för hästen …) spännande bro eller svara på tipsfrågor. Allt man gör under dagen ger poäng – poäng som sedan räknas ihop, så att en vinnare kan koras!
Det är ingen tidspress, utan var och en håller sin egen takt under rallyt.

Lördagsmorgonen börjar med en veterinärbesiktning, där ryttaren får visa sin häst i skritt och trav. Därefter gör man sig i ordning för dagens ritt.
Ekipagen ger sig i väg med några minuters mellanrum, och du kan välja att starta ensam eller i grupp. Yngre barn måste alltid ha sällskap med en vuxen.

Nu väntar vi bara på att få ge oss i väg!Under ritten finns det vatten till hästarna, och fika till ryttarna, men det är bra att ha med eget att dricka och kanske något litet att äta om orken tar slut i värmen.
Vid lunchtid serveras lagad lunch till alla ryttare och den ingår i anmälningsavgiften. Medföljande familj och vänner kan köpa lunchkuponger i förväg. Maten lagas laktosfritt.

När ekipagen närmar sig målet är det dags för maskerad! Att delta i maskeraden ger poäng, vilka läggs ihop med de övriga du samlat ihop under dagen, så även om du inte tror att du ska vinna är det viktigt att vara med! Du kan rida, köra eller leda hästen i maskeraden.
På lördagens kväll umgås alla med alla, och det grillas och pratas häst hej vilt bland husvagnar, tält och hästbussar!

Här kommer Anja Tellin med sitt shetlandspar. Foto: Kim Jonsson @ 2018


Söndag morgon är det dags för veterinärbesiktning igen, och oftast är ryttarna mer ledbrutna än hästarna.
Söndagens runda brukar vara lite kortare än lördagens, och när alla är tillbaka är det så småningom dags för prisutdelning! Sedan stoppar man in sin häst i transporten och åker hem igen – och börjar genast nedräkningen inför nästa års rally!


Några korta om hästrallyt!

Hur anmäler jag mig? Anmälan kommer i år endast att vara öppen under tiden 1-31 maj. Här finns inbjudan till årets rally:

Här står Mackan och klipper gräset i sin lilla hage.

Hur bor hästen? Alla deltagande hästar får en egen liten hage på startplatsen. Det finns vatten, men du måste själv ta med hö och all annan mat hästen ska ha. Glöm inte hink till vattnet! Det kan också vara bra att ha med betfor att blöta upp, och en saltsten.

Hur bor jag? I ditt tält, i hästtransporten, i din husvagn eller kanske i bilen. Ibland finns det campingstugor att hyra, det beror på varifrån rallyt utgår just det året. Du kan också kolla om det finns vandrarhem eller hotell i närheten. Många slår sig ihop och delar exempelvis på en gemensam husvagn eller stuga. Sovsällskap och tips på boende hittar du i facebookgruppen Nordanstigs hästrally.

Vaccination: hästen behöver inte vara vaccinerad för att delta, men det är självklart bra om den är det.

Träning före rallyt: hästar som deltar MÅSTE vara i bra kondition. Träna ordentligt innan och testa gärna att rida riktigt långt några gånger före start.

Skor och hovar: Hästen bör vara nyskodd inför rallyt. Tag också med reservskor som går att slå på, om du får en tappsko. Rider du barfota är välsittande boots att rekommendera. Om hästen inte har boots utan blir ömfotad, riskerar den att inte klara veterinärbesiktningen.

Mat till människor: i anmälningsavgiften ingår lunch till ryttarna/kuskarna, samt lättare fika till dessa ute på sträckorna, lördag och söndag.
Frukostkuponger finns att köpa för alla, liksom lunchkuponger till medhjälpare och familj. All mat lagas laktosfritt.
Övrig mat står man själv för.

Jag kan inte delta med min häst. Behövs det funktionärer?
Ja, självklart! Alla som vill ställa upp är hjärtligt välkomna att hjälpa till!

Var hittar jag mer information?
Gå med i facebookgruppen NORDANSTIGS HÄSTRALLY.
Det är där all aktuell information publiceras, medan denna sida uppdateras mer sällan.

Välkommen att delta i årets roligaste händelse: HÄSTRALLYT!

Hästarna brukar stå lugnt och fint i sina hagar.
Sommaren 2019

Ett exempel på hur ryttarmeddelandet som skickas ut till alla deltagare före rallyt, kan se ut!

NORRHÄLSINGLANDS HÄSTRALLY 2019

Ryttarmeddelande

Välkomna till Norrhälsinglands Hästrally 2019.

Vägbeskrivning: Lars Daniels Lantgård, Älgered 215, 82953 Bergsjö.

Innan start båda dagarna utförs en snabb sel/sadelkontroll. Denna ersätter inte på något vis tävlingsdeltagarnas eget ansvar för att se till att all utrustning sitter bra! Några vanliga saker som man gärna kan tänka på innan är att se till att all utrustning är anpassad efter hästens storlek och att även en vojlock/schabrak kan skava om de trycker på manken, även om sadeln i övrigt sitter bra. Tänk även på rallyts regler angående betsling! 
Det mesta går att åtgärda på plats, men vid alltför grava anmärkningar kan ekipaget få startförbud.

Som vanligt är de flesta tävlingar en hemlighet, men vi hoppas att de flesta av er räknar med att vara med i maskeraden lördagkväll kl. 17.00, deltagande i maskeraden ger 30 poäng i den totala tävlingen. Både ryttare/kusk och häst måste vara med i maskeraden för att ekipaget ska få poäng!

Frukost serveras kl 6.30-08.30 både lördag och söndag för dig som bokat och betalt i förskott.

Caféet på kommer att vara öppet med servering under rallyt.

Grillkväll med levande musik blir det på lördagkväll, betalas och beställs på plats.

Det finns begränsade duschmöjligheter på gården och besök gärna badplatsen Barrtjärn ca 900 meter bort för ett dopp.

Nummerlappar! Tidigare har vi lånat ut nummerlappar men from 2017 har vi valt att följa övriga tävlingsvärlden och räknar med att deltagarna har med sig egna nummerlappar! Nummerlappar (med ändringsbara nummer) finns att köpa billigt på alla butiker med hästsortiment och vi kommer även att ha nummerlappar till salu (30kr/st) i sekretariatet. Vill man inte bekosta nummerlapp fungerar även hemmagjord variant, se bara till att siffrorna går att läsa tydligt! OBS! vi lämnar inte ut startnummer innan fredag vid ankomst, så om ni gör egna-vänta med att skriva dit numret!!!

Tipsfrågor som vanligt kommer vi att ha en tipsrunda under en del av sträckningen, ändring i år är att tipslappen ska lämnas in under ritt, så kom ihåg att ta med din kupong under lördagens ritt!

Kom ihåg att meddela sekretariatet om du bryter under vägen. Viktigt, så att inga funktionärer behöver sitta och vänta i onödan! Telefonnummer 070-598 39 34.

Övriga viktiga telefonnummer lämnas ut tillsammans med övrig info vid startanmälan. När du kommer på plats så besök sekretariatet så får du karta etc. Det är först till kvarn på hagarna, de som är bokade är märkta på ett eller annat sätt.

Ett önskemål från många med erfarenhet från tidigare rallyn! Lämna grimman på i hagen, (och sätt gärna på en nyckelring med telefonnummer)! Kommer flera hästar lösa kan det vara svårt att veta vem som stod var, och då hjälper inte telefonnummer på hagen. Uppspelta hästar utan grimma kan vara svårfångade…

Kom ihåg att se över ditt försäkringsskydd, om du är medlem i ridsportsansluten förening gäller föreningens försäkring (men kolla gärna upp villkor, ex hjälmkrav etc) Deltagande i rallyt sker på egen risk.


VÄLKOMNA önskar Bergsjös och Harmångers Ridklubbar!Harmångers Ridklubb samt Bergsjö Rid & Körsällskap inbjuder till NORRHÄLSINGLANDS HÄSTRALLY 2019.

DAG OCH PLATS


– Datum: första helgen efter midsommar – den 29-30 juni 2019

– Startplats: Lars Daniels Lantgård, Älgered
– Veterinärbesiktning av häst pågår båda dagarna 07.00-08.30. Viktigt att vara på plats i tid!

TÄVLINGEN

Rallyt omfattar två dagar med en totalsträcka på 5 – 6 mil. Det är ett uthållighetsprov som körs i två klasser – en ridklass och en körklass.

Rallyt är inte på tid*) utan i stället räknas det poäng vid olika delprov på sträckorna.
Ryttaren/kusken genomför själv alla tävlingsmoment. Hästen ska framföras av samma person båda dagarna.

*) Maxtid kan komma att tillämpas vid tävlingsplatserna, för att inte funktionärerna ska behöva vänta på eventuella eftersläntrare. Den tävlande får då fortsätta, men får noll (0) poäng på det missade tävlingsmomentet.

MASKERAD

– Lördagen avslutas med en maskerad. Denna sker cirka en timme efter sista ekipaget gått i mål, i en samlad uppvisning.
– Varje ekipage som klär ut sig och deltar i maskeraden, får 30 poäng extra i den totala rallytävlingen.
– Maskeraden är också en egen tävling med fina priser!

DELTAGARE

Ryttarekipage eller körekipage. Åldersgräns 15 år. Dispens kan ges i vuxens sällskap. Om du är under 15 år, så ange på anmälan vem du gör sällskap med.

Deltagande sker på egen risk. Alla som är medlem i ridklubb ansluten till Svenska Ridsportförbundet är försäkrade. Övriga ansvarar själva för sitt försäkringsskydd.

ANMÄLAN
– Sista anmälningsdag är den 31 maj 2019. Max 85 startande ekipage.

– Anmälan görs på blankett som finns i gruppen Norrhälsinglands hästrally, alternativt på sidan www.hastrally.se. När du klickar SKICKA går anmälan automatiskt till mejlen: hastrallyanmalan@gmail.com.

– Anmälningsavgiften är 800 kr för ungdom upp till 18 år och 1000 kr för vuxen inklusive lunch båda dagarna för en person, samt veterinärbesiktning.
OBS! Inget hö ingår!

– Anmälningsavgiften ska finnas på rallygruppens bankgiro: 5754-6574 senast
den 31 maj 2019. På inbetalningen ska du ange ditt och hästens namn.

– Efteranmälan i mån av plats: 1200 kr. Kontakta hästrallygruppen först och kontrollera att det finns platser kvar.

– Ryttare/kuskmeddelande kommer att läggas ut i Facebookgruppen Norrhälsinglands hästrally samt på hastrally.se en vecka före rallyt

– Struket ekipage med läkarintyg/veterinärintyg samt ekipage som får startförbud vid besiktningen lördag morgon, får tillbaka halva anmälningsavgiften. Får ekipaget startförbud söndag morgon, betalas ej någon anmälningsavgift tillbaka.

– Vi betalar ej tillbaka pengar för den lunch som ingår i anmälningsavgiften om deltagaren av någon anledning inte vill utnyttja sin lunch. På grund av begränsade resurser i matlagningen gör vi endast undantag för vegetarisk samt glutenfri kost. All mat lagas laktosfritt.

– ANMÄLAN ÄR BINDANDE!

HÄSTHÄLSA

– Övernattning för hästarna ingår i trådhagar på tävlingsområdet.

– Det är inget krav på vaccination, men självklart bra om hästen är vaccinerad.

– Hästen bör vara nyskodd.

– Alla hästar MÅSTE bära huvudlag med bett eller hackamore under veterinärbesiktningen, samt under hela rallyt.

– Hästens utrustning kommer att kontrolleras.

– Tänk på att ta med extra utrustning – som träns, grimma, vojlock, extra skor till hästen, regnkläder till dig själv, hinkar och eget hö, etc. Glöm inte passet!

– OBS! RALLYT KRÄVER VÄLTRÄNADE HÄSTAR!


FÖRKÖP AV FRUKOST OCH LUNCHKUPONGER

– På lördagen serveras ryttaren/kusken lunch efter halva sträckan, och på söndagen efter målgång.
– Ryttare kan förköpa frukostkuponger båda dagarna för 50 kr/dag.

– Det finns möjlighet också för medhjälpare att förköpa frukost- och lunchkuponger.
Frukost 50 kr. Lunch 100 kr.

– Ange antal kuponger på anmälan. Betala in beloppet i samband med anmälan till rallyt.I Facebookgruppen NORRHÄLSINGLANDS HÄSTRALLY hittar du mer information! Välkommen som medlem!

493 reaktioner till “Nordanstigs Hästrally var inställt sommaren 2021. Besked väntas inför 2022! Ha tålamod! :)”

 1. Pingback: pro cialis 20 mg
 2. Pingback: meritking
 3. Pingback: elexusbet
 4. Pingback: madridnet
 5. Pingback: meritking
 6. Pingback: meritroyalbet
 7. Pingback: eurocasino
 8. Pingback: meritroyalbet
 9. Pingback: meritroyalbet
 10. Pingback: cialis viagra
 11. Pingback: natural cialis gnc
 12. Pingback: buy cialis 40mg
 13. Pingback: canada viagra cost
 14. Pingback: cheap zithromax
 15. Pingback: buy viagra 500mg
 16. Pingback: madridbet
 17. Pingback: trcasino
 18. Pingback: elexusbet
 19. Pingback: tombala siteleri
 20. Pingback: meritroyalbet
 21. Pingback: Anonym
 22. Pingback: Anonym
 23. Pingback: 3intuitive
 24. Pingback: 1favorites
 25. Pingback: meritroyalbet
 26. Pingback: generic augmentin
 27. Pingback: erythromycin doses
 28. Pingback: ciprofloxacin moa
 29. Pingback: ciprofloxacin
 30. Pingback: keflex
 31. Pingback: canadian drug
 32. Pingback: canada medication
 33. Pingback: fwervs.gumroad.com
 34. Pingback: mazhor4sezon
 35. Pingback: filmfilmfilmes
 36. Pingback: canada medication
 37. Pingback: gRh9UPV
 38. Pingback: gewrt.usluga.me
 39. Pingback: 9-05-2022
 40. Pingback: kinoteatrzarya.ru
 41. Pingback: TopGun2022
 42. Pingback: Xvideos
 43. Pingback: XVIDEOSCOM Videos
 44. Pingback: canada pharmacies
 45. Pingback: ivanesva
 46. Pingback: eurocasino
 47. Pingback: northwestpharmacy
 48. Pingback: canadian drugs
 49. Pingback: canada pharmacy
 50. Pingback: Netflix
 51. Pingback: meritroyalbet
 52. Pingback: FILM
 53. Pingback: designchita.ru
 54. Pingback: YA-krasneyu
 55. Pingback: design-human.ru
 56. Pingback: designmsu.ru
 57. Pingback: vkl-design.ru
 58. Pingback: irida-design.ru
 59. Pingback: psy-
 60. Pingback: projectio
 61. Pingback: psy online
 62. Pingback: uels ukrain
 63. Pingback: eurocasino
 64. Pingback: kwersv.proweb.cz
 65. Pingback: bahis siteleri
 66. Pingback: DPTPtNqS
 67. Pingback: qQ8KZZE6
 68. Pingback: D6tuzANh
 69. Pingback: SHKALA TONOV
 70. Pingback: sdtyli.zombeek.cz
 71. Pingback: tor-lyubov-i-grom
 72. Pingback: film-tor-2022
 73. Pingback: hd-tor-2022
 74. Pingback: hdorg2.ru
 75. Pingback: Psikholog
 76. Pingback: netstate.ru
 77. Pingback: meritroyalbet
 78. Pingback: Link
 79. Pingback: psy
 80. Pingback: meritking
 81. Pingback: cleantalkorg2.ru
 82. Pingback: bucha killings
 83. Pingback: War in Ukraine
 84. Pingback: Ukraine
 85. Pingback: viagra
 86. Pingback: site
 87. Pingback: sildenafil citrate
 88. Pingback: stats
 89. Pingback: Ukraine-war
 90. Pingback: movies
 91. Pingback: gidonline
 92. Pingback: revatio
 93. Pingback: video
 94. Pingback: cialis from canada
 95. Pingback: canadian drug
 96. Pingback: drugstore online
 97. Pingback: buy viagra usa
 98. Pingback: hkwerf.micro.blog
 99. Pingback: canadian cialis
 100. Pingback: pedrew.zombeek.cz
 101. Pingback: filmgoda.ru
 102. Pingback: rodnoe-kino-ru
 103. Pingback: buy cialis germany
 104. Pingback: lasweb.iwopop.com
 105. Pingback: sY5am
 106. Pingback: Dom drakona
 107. Pingback: JGXldbkj
 108. Pingback: aOuSjapt
 109. Pingback: ìûøëåíèå
 110. Pingback: psikholog moskva
 111. Pingback: Dim Drakona 2022
 112. Pingback: TwnE4zl6
 113. Pingback: psy 3CtwvjS
 114. Pingback: meriking
 115. Pingback: lalochesia
 116. Pingback: buy viagra cheap
 117. Pingback: Northwest Pharmacy
 118. Pingback: film onlinee
 119. Pingback: canadadrugs
 120. Pingback: madridbet
 121. Pingback: stromectol biam
 122. Pingback: buy stromectol uk
 123. Pingback: canadianpharmacy
 124. Pingback: 3qAIwwN
 125. Pingback: video-2
 126. Pingback: sezons.store
 127. Pingback: stromectol canada
 128. Pingback: psy-news.ru
 129. Pingback: canadian drug
 130. Pingback: 000-1
 131. Pingback: 3SoTS32
 132. Pingback: 3DGofO7
 133. Pingback: canadian drugs
 134. Pingback: buy viagra usa
 135. Pingback: stromectol pills
 136. Pingback: canada medication
 137. Pingback: rftrip.ru
 138. Pingback: madridbet
 139. Pingback: dolpsy.ru
 140. Pingback: logarkomx
 141. Pingback: kin0shki.ru
 142. Pingback: 3o9cpydyue4s8.ru
 143. Pingback: Bahiscom
 144. Pingback: Betmatik
 145. Pingback: Betist
 146. Pingback: Cratosslot
 147. Pingback: Betlike
 148. Pingback: Betebet
 149. Pingback: Mariobet
 150. Pingback: Tempobet
 151. Pingback: Tipobet
 152. Pingback: Klasbahis
 153. Pingback: Vdcasino
 154. Pingback: Casinoeuro
 155. Pingback: imajbet
 156. Pingback: imajbet giris
 157. Pingback: Sahabet
 158. Pingback: mb588.ru
 159. Pingback: 1xbet
 160. Pingback: Bahigo
 161. Pingback: Bahis siteleri
 162. Pingback: Onwin
 163. Pingback: Kralbet
 164. Pingback: Tipobet Giriş
 165. Pingback: Betkolik
 166. Pingback: Casino Siteleri
 167. Pingback: Bettilt
 168. Pingback: Betasus
 169. Pingback: Dinamobet
 170. Pingback: Jojobet
 171. Pingback: Jojobet giriş
 172. Pingback: newsukraine.ru
 173. Pingback: Hepsibahis
 174. Pingback: Marsbahis
 175. Pingback: meritking
 176. Pingback: edu-design.ru
 177. Pingback: tftl.ru
 178. Pingback: brutv
 179. Pingback: site 2023
 180. Pingback: grandpashabet
 181. Pingback: sitestats01
 182. Pingback: 1c789.ru
 183. Pingback: cttdu.ru
 184. Pingback: 1703
 185. Pingback: hdserial2023.ru
 186. Pingback: serialhd2023.ru
 187. Pingback: matchonline2022.ru
 188. Pingback: bit.ly/3OEzOZR
 189. Pingback: bit.ly/3gGFqGq
 190. Pingback: bit.ly/3ARFdXA
 191. Pingback: bit.ly/3ig2UT5
 192. Pingback: bit.ly/3GQNK0J
 193. Pingback: bep5w0Df
 194. Pingback: www
 195. Pingback: icf
 196. Pingback: 24hours-news
 197. Pingback: rusnewsweek
 198. Pingback: uluro-ado
 199. Pingback: irannews.ru
 200. Pingback: klondayk2022
 201. Pingback: tqmFEB3B
 202. Pingback: madridbet
 203. Pingback: sex
 204. Pingback: fuvk google
 205. Pingback: okey oyna
 206. Pingback: fuck google
 207. Pingback: madridbet
 208. Pingback: mangalib
 209. Pingback: x
 210. Pingback: 9xflix
 211. Pingback: xnxx
 212. Pingback: 123movies
 213. Pingback: kinokrad
 214. Pingback: batmanapollo
 215. Pingback: vsovezdeisrazu
 216. Pingback: 2023

Lämna ett svar