Välkommen till Norrhälsinglands Hästrally sommaren 2019!

Den här sidan handlar om Norrhälsinglands Hästrally och är ett komplement till gruppen med samma namn som finns på Facebook.
För aktuell information inför nästa års rally – bli medlem i facebookgruppen! Där hittar du också massor av bilder och annat från de senaste årens rallyn.
Välkommen!

NORRHÄLSINGLANDS HÄSTRALLY 2019

Ryttarmeddelande

Välkomna till Norrhälsinglands Hästrally 2019.

Vägbeskrivning: Lars Daniels Lantgård, Älgered 215, 82953 Bergsjö.

Innan start båda dagarna utförs en snabb sel/sadelkontroll. Denna ersätter inte på något vis tävlingsdeltagarnas eget ansvar för att se till att all utrustning sitter bra! Några vanliga saker som man gärna kan tänka på innan är att se till att all utrustning är anpassad efter hästens storlek och att även en vojlock/schabrak kan skava om de trycker på manken, även om sadeln i övrigt sitter bra. Tänk även på rallyts regler angående betsling! 
Det mesta går att åtgärda på plats, men vid alltför grava anmärkningar kan ekipaget få startförbud.

Som vanligt är de flesta tävlingar en hemlighet, men vi hoppas att de flesta av er räknar med att vara med i maskeraden lördagkväll kl. 17.00, deltagande i maskeraden ger 30 poäng i den totala tävlingen. Både ryttare/kusk och häst måste vara med i maskeraden för att ekipaget ska få poäng!

Frukost serveras kl 6.30-08.30 både lördag och söndag för dig som bokat och betalt i förskott.

Caféet på kommer att vara öppet med servering under rallyt.

Grillkväll med levande musik blir det på lördagkväll, betalas och beställs på plats.

Det finns begränsade duschmöjligheter på gården och besök gärna badplatsen Barrtjärn ca 900 meter bort för ett dopp.

Nummerlappar! Tidigare har vi lånat ut nummerlappar men from 2017 har vi valt att följa övriga tävlingsvärlden och räknar med att deltagarna har med sig egna nummerlappar! Nummerlappar (med ändringsbara nummer) finns att köpa billigt på alla butiker med hästsortiment och vi kommer även att ha nummerlappar till salu (30kr/st) i sekretariatet. Vill man inte bekosta nummerlapp fungerar även hemmagjord variant, se bara till att siffrorna går att läsa tydligt! OBS! vi lämnar inte ut startnummer innan fredag vid ankomst, så om ni gör egna-vänta med att skriva dit numret!!!

Tipsfrågor som vanligt kommer vi att ha en tipsrunda under en del av sträckningen, ändring i år är att tipslappen ska lämnas in under ritt, så kom ihåg att ta med din kupong under lördagens ritt!

Kom ihåg att meddela sekretariatet om du bryter under vägen. Viktigt, så att inga funktionärer behöver sitta och vänta i onödan! Telefonnummer 070-598 39 34.

Övriga viktiga telefonnummer lämnas ut tillsammans med övrig info vid startanmälan. När du kommer på plats så besök sekretariatet så får du karta etc. Det är först till kvarn på hagarna, de som är bokade är märkta på ett eller annat sätt.

Ett önskemål från många med erfarenhet från tidigare rallyn! Lämna grimman på i hagen, (och sätt gärna på en nyckelring med telefonnummer)! Kommer flera hästar lösa kan det vara svårt att veta vem som stod var, och då hjälper inte telefonnummer på hagen. Uppspelta hästar utan grimma kan vara svårfångade…

Kom ihåg att se över ditt försäkringsskydd, om du är medlem i ridsportsansluten förening gäller föreningens försäkring (men kolla gärna upp villkor, ex hjälmkrav etc) Deltagande i rallyt sker på egen risk.


VÄLKOMNA önskar Bergsjös och Harmångers Ridklubbar!Harmångers Ridklubb samt Bergsjö Rid & Körsällskap inbjuder till NORRHÄLSINGLANDS HÄSTRALLY 2019.

DAG OCH PLATS


– Datum: första helgen efter midsommar – den 29-30 juni 2019

– Startplats: Lars Daniels Lantgård, Älgered
– Veterinärbesiktning av häst pågår båda dagarna 07.00-08.30. Viktigt att vara på plats i tid!

TÄVLINGEN

Rallyt omfattar två dagar med en totalsträcka på 5 – 6 mil. Det är ett uthållighetsprov som körs i två klasser – en ridklass och en körklass.

Rallyt är inte på tid*) utan i stället räknas det poäng vid olika delprov på sträckorna.
Ryttaren/kusken genomför själv alla tävlingsmoment. Hästen ska framföras av samma person båda dagarna.

*) Maxtid kan komma att tillämpas vid tävlingsplatserna, för att inte funktionärerna ska behöva vänta på eventuella eftersläntrare. Den tävlande får då fortsätta, men får noll (0) poäng på det missade tävlingsmomentet.

MASKERAD

– Lördagen avslutas med en maskerad. Denna sker cirka en timme efter sista ekipaget gått i mål, i en samlad uppvisning.
– Varje ekipage som klär ut sig och deltar i maskeraden, får 30 poäng extra i den totala rallytävlingen.
– Maskeraden är också en egen tävling med fina priser!

DELTAGARE

Ryttarekipage eller körekipage. Åldersgräns 15 år. Dispens kan ges i vuxens sällskap. Om du är under 15 år, så ange på anmälan vem du gör sällskap med.

Deltagande sker på egen risk. Alla som är medlem i ridklubb ansluten till Svenska Ridsportförbundet är försäkrade. Övriga ansvarar själva för sitt försäkringsskydd.

ANMÄLAN
– Sista anmälningsdag är den 31 maj 2019. Max 85 startande ekipage.

– Anmälan görs på blankett som finns i gruppen Norrhälsinglands hästrally, alternativt på sidan www.hastrally.se. När du klickar SKICKA går anmälan automatiskt till mejlen: hastrallyanmalan@gmail.com.

– Anmälningsavgiften är 800 kr för ungdom upp till 18 år och 1000 kr för vuxen inklusive lunch båda dagarna för en person, samt veterinärbesiktning.
OBS! Inget hö ingår!

– Anmälningsavgiften ska finnas på rallygruppens bankgiro: 5754-6574 senast
den 31 maj 2019. På inbetalningen ska du ange ditt och hästens namn.

– Efteranmälan i mån av plats: 1200 kr. Kontakta hästrallygruppen först och kontrollera att det finns platser kvar.

– Ryttare/kuskmeddelande kommer att läggas ut i Facebookgruppen Norrhälsinglands hästrally samt på hastrally.se en vecka före rallyt

– Struket ekipage med läkarintyg/veterinärintyg samt ekipage som får startförbud vid besiktningen lördag morgon, får tillbaka halva anmälningsavgiften. Får ekipaget startförbud söndag morgon, betalas ej någon anmälningsavgift tillbaka.

– Vi betalar ej tillbaka pengar för den lunch som ingår i anmälningsavgiften om deltagaren av någon anledning inte vill utnyttja sin lunch. På grund av begränsade resurser i matlagningen gör vi endast undantag för vegetarisk samt glutenfri kost. All mat lagas laktosfritt.

– ANMÄLAN ÄR BINDANDE!

HÄSTHÄLSA

– Övernattning för hästarna ingår i trådhagar på tävlingsområdet.

– Det är inget krav på vaccination, men självklart bra om hästen är vaccinerad.

– Hästen bör vara nyskodd.

– Alla hästar MÅSTE bära huvudlag med bett eller hackamore under veterinärbesiktningen, samt under hela rallyt.

– Hästens utrustning kommer att kontrolleras.

– Tänk på att ta med extra utrustning – som träns, grimma, vojlock, extra skor till hästen, regnkläder till dig själv, hinkar och eget hö, etc. Glöm inte passet!

– OBS! RALLYT KRÄVER VÄLTRÄNADE HÄSTAR!


FÖRKÖP AV FRUKOST OCH LUNCHKUPONGER

– På lördagen serveras ryttaren/kusken lunch efter halva sträckan, och på söndagen efter målgång.
– Ryttare kan förköpa frukostkuponger båda dagarna för 50 kr/dag.

– Det finns möjlighet också för medhjälpare att förköpa frukost- och lunchkuponger.
Frukost 50 kr. Lunch 100 kr.

– Ange antal kuponger på anmälan. Betala in beloppet i samband med anmälan till rallyt.I Facebookgruppen NORRHÄLSINGLANDS HÄSTRALLY hittar du mer information! Välkommen som medlem!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *